Søg
Close this search box.

Leasing

Realiser din bildrøm

Indgåelse af en leasingaftale for en bil indebærer faktisk et lejeforhold/finansieringsforhold mellem et leasingselskab (Langerbiler) og leasingtageren, hvor sidstnævnte opnår retten til at bruge bilen i en aftalt periode. Når leasingperioden udløber, vil det fremtidige forløb afhænge af, om både udlejer og leasingtageren beslutter at indgå en ny leasingaftale, og hvilken form for leasingaftale der er blevet indgået.

Finansiel leasing

Indgåelse af en finansiel leasingaftale udgør grundlæggende en overenskomst vedrørende finansieringen af en virksomheds eller en privatpersons bil og/eller varevogn gennem leasingselskabet Langerbiler. Den finansielle leasing udgør dermed en alternativ form for finansiering i forhold til de mere konventionelle billån eller banklån.

Ved den finansielle leasing pålægges leasingtageren ansvar for samtlige driftsrelaterede udgifter for køretøjet, herunder service, reparationer, dæk, forsikring og lignende. Ved at påtage sig det fulde ansvar for alle driftsudgifter samt forpligte sig til en specificeret og aftalt restværdi i hele leasingperioden, fremstår den finansielle leasing som regel som den mest økonomiske leasingform. Dog følger der naturligvis også den største risiko med denne tilgang. Med andre ord indebærer den finansielle leasing mindre økonomisk forudsigelighed i forhold til den operationelle leasing. I en operationel leasing påtager leasingselskabet sig alle løbende udgifter til service og vedligeholdelse. Dette er netop årsagen til, at den finansielle leasing generelt betragtes som en finansieringsordning snarere end en udlejningsaftale.

Da leasingtageren hæfter for restværdien, er det afgørende at fastlægge en realistisk restværdi baseret på objektiv og individuel vurdering. Tilliden til et leasingselskab kan let eroderes, hvis restværdien fastsættes urealistisk højt i forhold til markedets udvikling. Af denne grund investerer vi hos Langerbiler betydelige ressourcer i at fastsætte den faktiske restværdi for hvert enkelt køretøj baseret på den overordnede markedstendens, de oplyste forventninger til kørselsbehov i leasingperioden, køretøjsspecifikke aspekter osv.

Finansiel leasing (flexleasing)
dækker således ofte over:

 • Varierende leasingperioder
 • Leasing af en ny eller brugt bil
 • Leasingtager står selv for løbende drifts- og vedligeholdelsesudgifter (ved nye biler er der fabriksgaranti)
 • Fri km i leasingperioden (vigtigt at leasingtager oplyser et realistisk kørselsbehov i leasingperioden, da denne har stor betydning for vurderingen af restværdien efter endt leasingperiode)
 • Hvis der ikke er nogen fabriksgaranti, kan service- og reparationsaftale tilkøbes
 • Leasingtager skal efter endt leasingperiode anvise en 3. mand til bilens restværdi, hvilket indebærer en risiko for økonomisk tab (kan som udgangspunkt ikke selv købe bilen, da reglerne om forholdsmæssig afgift foreskriver, at en leasing ikke må sidestilles med et finansieringskøb)

Operationel leasing

Ved operationel leasing er det Langerbiler, der påtager sig risikoen for bilens værdi ved leasingperiodens afslutning. Desuden kan aftalen udformes således, at det er Langerbiler, der dækker alle løbende omkostninger til vedligeholdelse og service. Det er dog ikke fastlagt ved lov, at en operationel leasingaftale nødvendigvis skal omfatte alle løbende driftsomkostninger. Der er frihed til at aftale dette mellem Langerbiler som udlejer og leasingtageren.

Hovedforskellen mellem den finansielle og den operationelle leasing ligger således i forpligtelsen til restværdien i leasingperioden. Som en konsekvens heraf vil leasingydelsen ved operationel leasing også være højere end ved finansiel leasing.

En operationel leasingaftale giver derfor større økonomisk forudsigelighed sammenlignet med en finansiel leasingaftale. Det faktum, at leasingtageren ikke hæfter for restværdien, skaber en betydelig større grad af sikkerhed.

Forsikringsaftale og dækaftale kan ligeledes tilvælges separat.

En operationel leasingaftale dækker oftest over:

 • Varierende leasingperioder
 • Aftale om maks. antal kørselskilometer i leasingperioden
 • Der betales for overkørte kilometer
 • Der kan være aftale om underkørte kilometer, som kan betales retur
 • Leasingtager indestår ikke for restværdien efter endt leasingperiode
 • Kan både indeholde en løbende service- og vedligeholdelsesomkostning eller uden løbende service- og vedligeholdelsesomkostninger
 • Der skal betales for skader ved returnering af bilen som ikke skyldes almindeligt slid og ælde

Splitleasing

Ved splitleasing indgås der en leasingaftale for en bil, hvor både virksomheden og privatpersonen deler kontrakten og udgifterne til køretøjet. I en splitleasingordning indgår arbejdsgiveren og medarbejderen individuelle aftaler med Langerbiler om at lease den samme bil.

Dette koncept indebærer, at både arbejdsgiveren og medarbejderen betaler præcis den del af de samlede bilomkostninger, der relaterer sig til deres respektive kørselsbehov, og begge hæfter økonomisk over for leasingselskabet. Samtidig resulterer splitleasingordningen i, at medarbejderen ikke pålægges beskatning af en fri bil, da medarbejderen selv dækker sin private andel af de samlede leasingomkostninger og dermed påtager sig den økonomiske risiko ved splitleasingordningen.

Ikke desto mindre er der en række strenge krav til opretholdelse af denne ordning, som skal følges for at undgå beskatning af en fri bil.

*Skattemyndighederne fastsætter strenge retningslinjer for administrationen af splitleasingaftaler, og hvis disse retningslinjer ikke overholdes, kan myndighederne pålægge brugeren beskatning af en firmabil, uanset om brugeren betaler en del af leasingydelserne. I et sådant tilfælde ender personen derfor i en ugunstig situation med både delvis firmabilbeskatning og betaling af en del af leasingydelserne.

*Kravene til at undgå
beskatning af fri bil er

 • Der skal indgås skriftlige, separate leasingaftaler mellem henholdsvis leasingselskab og arbejdsgiver samt leasingselskab og medarbejder.
 • De samlede udgifter til bilens drift, afskrivning og forrentning, som alle er indeholdt i leasingydelsen, skal fordeles proportionalt mellem parterne på grundlag af den faktiske erhvervsmæssige kørsel og den faktiske private kørsel opgjort efter kilometer.
 • Hver part skal betale leasingydelsen direkte til leasingselskabet.
 • Der skal løbende føres et detaljeret kilometerregnskab, der viser såvel den erhvervsmæssige som den private kørsel.

Søg efter bil

Pris

Pris – slider
Pris – inputs

Kilometerantal

Kilometertal – slider
Kilometertal – inputs

Mærke, model & drivmiddel

Ford S-MAX

EcoBlue Titanium aut. Van

Diesel

2021

44.000 km.

Leasingpris:

2.929 kr.

Vægtafgift halvårligt:

2.790 kr.

Solgt

Ford Transit Custom 300L

TDCi 170 Trend

Diesel

2023

400 km.

Leasingpris:

2.999 kr.

Vægtafgift halvårligt:

4.090 kr.

Vi samarbejder blandt andet med

Vil du gerne bestille tid i værkstedet?

ONLINE BOOKING - VÆRKSTED

Book værkstedstid

Det skal være nemt at booke tid til vores værksted. Derfor holder vores online booking åbent 24/7. Spring telefonkøen over og book nemt og hurtigt tid til eftersyn af din bil. Du skal blot indtaste dine oplysninger og finde den tid, der passer dig. Så står vi klar til at tage os godt af din bil.

1
Næste
2
Næste
3
Næste
4
Næste
5
Last Page
Registreringsnummer *
Hvor langt har bilen kørt (km)?
1
Næste
2
Næste
3
Næste
4
Næste
5
Last Page
Hvad kan vi hjælpe med
Bemærkning
1
Næste
2
Næste
3
Næste
4
Næste
5
Last Page

Ønsker du en lejebil?
Har du brug for en lejebil ifm. dit værkstedsbesøg, så vælg det nedenfor. Bemærk, at tilvalg af lejebil i nogle tilfælde kan have en indflydelse på udvalget af ledige tider på værkstedet. Forventet tidsforbrug for værkstedet, samt pris og vilkår for lejebil oplyses forud for dit besøg.

Transport
Bemærkning
1
Næste
2
Næste
3
Næste
4
Næste
5
Last Page
Dato *
1
Næste
2
Næste
3
Næste
4
Næste
5
Last Page
Navn *
E-mail *
Telefonnummer *

Få en god byttepris
på din brugte bil

1
Næste
2
Næste
3
Last Page
Registreringsnummer *
Udstyrsvariant
Farve
Hvor langt har bilen kørt (km)? *
Er service overholdt? *
1
Næste
2
Næste
3
Last Page
Din prisidé
Evt. mangler eller skader
1
Næste
2
Næste
3
Last Page
Navn *
E-mail *
Telefonnummer *
Adresse *

Vi tager altid din brugte bil i bytte.
Ring og få en snak om hvordan vi kan hjælpe dig.

værksted

brugte biler

Vi køber gerne din gamle bil

Book en prøvetur i

Leasing

Book en prøvetur ved at udfylde formularen her